Matematik

Funktioner

02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp med følgende opgave. Jeg skal opdele disse funktioner op i ydre og indre:

1)

f (x) = √(42x2)

2)

f (x) = 42 √(x) + 42

3)

f (x) = a √(x) + b

I den første opgave, er jeg nået frem til at den ydre funktion er: √x og den indre funktion er: 42x3
Er dette korrekt?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2019 af mathon

1)
               \small \small f(x)=p(q(x))

                             \small y=q(x)=42x^2

                             \small p(y)=\sqrt{y}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2019 af mathon

2)
               \small f(x)=p(q(x))

                             \small y=q(x)=\sqrt{x}

                             \small p(y)=42\cdot y+42


Svar #3
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Jeg glemte at nævne at den ydre funktion p (x) og indre funktion q (x):

f (x) = p (q (x))


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2019 af mathon

3)
               \small \small f(x)=p(q(x))

                             \small y=q(x)=\sqrt{x}

                             \small p(y)=a\cdot y+b


Svar #5
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Tusind tak! Hvordan er du nået frem til det?


Svar #6
02. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

#4

3)
               \small \small f(x)=p(q(x))

                             \small y=q(x)=\sqrt{x}

                             \small p(y)=a\cdot y+b

Er 'q(x)' din ydre funktion? Burde det ikke være din indre? Så p (y) = √x


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.