Matematik

det svært

03. februar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der ved hvordan jeg kan løse opgave c

ha virkelig brug for hjælp:(

Vedhæftet fil: opgave c.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af mathon

d)

Cirkel:
                 \small \left (x-2 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=4^2

cirkeltangent i (2.-1)

                 \small \small \left (2-2 \right )\left (x-2 \right )+\left (-1-3 \right )\left (y-3 \right )=16

                 \small y=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2019 af janhaa

sirkel:\\ (x-2)^2+(y-3)^2=4^2\\ \\ linje:\\ y=-2x+3

skjæring:

(x-2)^2+(-2x)^2=4^2\\ etc... \\ x_1=-1,2\\ eller\\ x_2=2\\ P=(2, -1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2019 af peter lind

Løs ligningerne (x-2)2+(y.3)2 = 4 og y=.-2x+3


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2019 af AMelev

c) Indsæt x-udtrykket for y i cirklens ligning og løs den mht. x (2.gradsligning). Bestem 2. koordinaten til P ved at indsætte den største x-løsning i linjens ligning.

d) CP er normalvektor til tangenten og P ligger på tangenten. 
Væn dig til at bruge 
den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 
Se s. 11 (49) og s. 15 (71).


Svar #6
03. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

er skæringspunkt Y=1? eller 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2019 af mathon

c)
      skæringspunkter 
      kræver:
                                    \small \left (x-2 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=4^2\qquad\textup{og}\qquad y=-2x+3
      dvs
                                    \small \small \left (x-2 \right )^2+\left (-2x+3-3 \right )^2=16\qquad\textup{til bestemmelse af f\o rstekoordinaterne.}

                                    \small \left (x-2 \right )^2+\left (-2x \right )^2=16

                                    \small x^2-4x+4+4x^2=16

                                    \small 5x^2-4x-12=0

                                    \small x=\left\{\begin{matrix} -1.2\\2 \end{matrix}\right.

      \small \textup{andenkoordinater:}
                                    \small y=-2\cdot \{-1.2,2\}+3=\{2.4,-4\}+3=\left\{\begin{matrix} 5.4\\-1 \end{matrix}\right.

      \small \small \textup{sk\ae ringspunkter:}
                                    \small S_1=\left (-1.2 \, ;5.4 \right )\qquad\textup{og}\qquad S_2=\left ( 2\, ;-1 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2019 af AMelev

#6 Hvordan kom du frem til y = 1?
Så du ikke #3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2019 af mathon

detaljer:
             cirkelligning:                         \small \left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2

             tangentligning i (xo,yo):        \small \left (x_o-a \right )\left (x-a \right )+\left (y_o-b \right )\left (y-b \right )=r^2 
         


Skriv et svar til: det svært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.