Matematik

Undersøg om l står vinkelret på linjestykket AB

07. februar 2019 af Studieportalensnoob (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal have hjælp til spørgsmål b

Vedhæftet fil: dsadsadasdasdasdasd.jpg

Svar #1
07. februar 2019 af Studieportalensnoob (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af oppenede

Linjen l 's hældningskoefficient er -2, dvs. når x vokser med 1, så vokser y med -2, hvorfor (1, -2) er retningsvektor for linjen l.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af mathon

Linjestykket AB er en del af linjen med hældningstal

              \small a_1=\frac{4-1}{7-3}=\frac{3}{4}

hvis to linjer er ortogonale, er produktet af deres hældningstal lig med -1.

I dette tilfælde er hældningsdproduktet

             \tfrac{3}{4}\cdot (-2)\neq-1, hvorfor linjestykket AB ikke står vinkelret på linjen y=-2x+18.


Skriv et svar til: Undersøg om l står vinkelret på linjestykket AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.