Fysik

Planeternes bevægelse

07. februar 2019 af mi28 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave om planeternes relative position på skolens planet-model (The Orbit Orrery). Kan I måske hjælp mig med at finde den rigtig formel til at beregne planeternes relative position.

Vedhæftet fil: Planeternes bevægelse.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal vist bare bruge at planeten flytter sig 360o i løbet af sin omløbstid.

Merkur har en omløbstid på 88 dage. Den starter 1. januar i positionen 225o.

1. februar, dvs. 31 dage senere, har den så flyttet sig 31/88 * 360o = 127o, og befinder sig så i position 225o + 127o = 352o

1. marts, dvs. 28 dage senere, befinder den sig så i position 352o + 28/88 * 360o = 467o = 107o (Vi tæller forfra når vinklen overstiger 360o.)

Sådan fortsætter du måned for måned frem til 1. december, og det gør du med alle planeterne. (Du kan nok med fordel bruge det Excel-ark som er nævnt i opgaven.)


Svar #2
08. februar 2019 af mi28

tusind tak..


Skriv et svar til: Planeternes bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.