Fysik

Mekanik opgave! :)

11. februar 2019 af liawo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, er lidt usikker.

Men jeg har beregnet de Tyngdekraften, normalkraften og gnidningskraften.

Jeg har sagt, at tyngdekraften og normal kraften har samme størrelse, forskellen er fortegnet. Tyngdekraft, negativt fortegn og normalkraften har positivt fortegn.

Gnidningskraften er så fundet ved at sige F_\mu =- \mu *F_N

Men så er jeg usikker med trækkraften, for har sagt at den skal have samme størrelse som gnidningskraften blot med positivtfortegn. For så gir F_r_e_s=0.

Men er usikker, håber i vil hjælpe.

Her er mine svar:

F_t_y_n=-44190 N
F_N=44190 N

F_\mu=-8838 N
F_t_r_k=-8838 N


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2019 af ringstedLC

Du glemmer vinklen...


Svar #2
11. februar 2019 af liawo (Slettet)

Hmm ja, ved ikke lige hvordan jeg skal få den inddraget.. kan du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2019 af ringstedLC

Hvis du trækker vandret, skal du kun overvinde gnidningen. Derfor vælges så langt et reb som muligt. Når du trækker i en vinkel med planet, trækker du i to retninger; henad og opad. Du skal tænke Pythagoras/vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2019 af mathon

Du har også brug for en positiv og negativ retning horisontalt.


Skriv et svar til: Mekanik opgave! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.