Fysik

Energi - opgave

12. februar 2019 af fayyd - Niveau: C-niveau

Hej 
Jeg sidder og laver en opgave som lyder således: 

Beregn hvor meget energi, der skal tilføres til  [1 comma 9 space kg]   [aluminium]  for at opvarme det fra  [16]  °C til  [46]  °C

hvordan kan man  beregner det 
hilsen Fayyad


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Slå den specifikke varmekapacitet op. Det er den varmemængde, der skal til at opvarme 1kg aluminium 1 grad Celcius.


Svar #2
12. februar 2019 af fayyd

jeg har ikke forstår helt kan du forkale på anden måder


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2019 af mathon

\small C_{Al}=0.90\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C}

                                 \small E_{opv}=m\cdot c\cdot \Delta T


Svar #4
12. februar 2019 af fayyd

kan du forkale hvad betyder symbole, og ringer det, fordi der min først gange bruger jeg de formal


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvis 1kg aluminium  skal varmes 1 grad op, skal der bruges en energimængde c. Det er den, der kaldes aluminiums specifikke varmekapactet.

Hvis det i stedet er 2kg, der skal opvarmes 1 grad, skal der 2c til opvamningen. Tilsvarende, hvis det er aluminium med massem m, der skal opvarmes 1 grad, skal der tilføres energien m*c.

Skal temperaturen være 3 grader i stedet for 1 grad, så skal der tilføres 3 gange så megen energi.

Alt ialt skal der bruges en energimængde E, der er den specifikke varmekapacitet gange massen gange temperaturstigningen.


Skriv et svar til: Energi - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.