Matematik

Hvordan skal grænserne bestemmes, samt M udregnes

18. februar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg har problemer med denne opgave. Jeg har sat f(x) = g(x) men får desværre kun en x værdi og en y værdi; x=6 y=2,44

Samt har jeg prøvet at tegne grafen, hvor jeg ser at x værdierne så hedder 3 og 0

Men skal jeg så sætte b til 3 og a til 0, og så sige de to bestemte integraler minus hinanden; f(x)-g(x) ? 

Samt i opgave b, skal jeg så sige π * ∫ f(x) ^2 - π * ∫ g(x)^2 + π * ∫ f(x) ^2

Vedhæftet fil: opgave 4 integral.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. februar 2019 af pure07

Jeg kan godt forstå at A forvirrer dig lidt!

I A:

M = \int^6_0f(x)dx-\int^6_3g(x)dx

for x<3 så har g(x) ingen reelle værdier men kun komplekse. Du kan bruge din graf til at argumentere at ovenstående holder når man skal beregne M


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. februar 2019 af mathon

beregning af grænser:

                           \small \sqrt{x}=\sqrt{2x-6}\qquad x\geq 3

                           \small x=2x-6

                             \small x=6

...
nedre grænse:     \small x=3
øvre grænse:       \small x=6 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2019 af mathon

            \small A_M=\int_{0}^{6}\sqrt{x}\, \mathrm{d}x-\int_{3}^{6}\sqrt{2x-6}\, \mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2019 af mathon

Integrationsgrænser for \small f(x)\qquad \int_{0}^{6}

Integrationsgrænser for \small g(x)\qquad \int_{3}^{6}


Skriv et svar til: Hvordan skal grænserne bestemmes, samt M udregnes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.