Kemi

Hvor mange mol dannes der af Al2O3?

19. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en, der kan hjælpe her? Burde jeg opskrive reaktionen først?

Jeg kan ikke rigtig komme videre. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

4 Al + 3 O2 → 2 Al2O3

n(Al) = 10g / 26,982 g/mol = 0,3706 mol

n(O2) = 19g / 31,998 g/mol = 0,5938 mol

Det er Al der er mindst af, men samtidig er det den der skal bruges mest af i reaktionen. Al er altså den begrænsende faktor.

Vi kan se af reaktionsligningen at der bliver dannet halvt så mange mol Al2O3 som der er mol Al. Vi får altså dannet

n(Al2O3) = ½ * 0,3706 mol = 0,1853 mol

som vejer

m(Al2O3) = 0,1853 mol * 101,96 g/mol = 19 g


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|} \hline &4\, Al&+&3\, O_2&\rightarrow &2\, Al_2O_3\\ \hline \textup{masse}/g&10&&19\textup{\textbf{ {\color{Blue} i overskud}}} &&18.9\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&26.982&&31.998&&101.960\\ \hline \textup{antal mol}&0.3706&&0.2780&&0.1853\\ \hline \textup{koefficienter}&4&&3&&2\\ \hline \end{array}


Svar #3
19. februar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Tusinde mange tak :-) I er virkelig så værdifulde for mig i min læsning. Tusinde tak fordi I gider!


Svar #4
20. februar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Hej #2,

Hvad betyder det, at der er 19 i overskud? Det forstår jeg ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det betyder at der er 19g O2 til at starte med og at dette er mere end der bliver forbrugt ved reaktionen. Når al Al'en er blevet brugt op, vil der derfor stadig være noget O2 tilbage.


Skriv et svar til: Hvor mange mol dannes der af Al2O3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.