Matematik

Linære funktioner

20. februar 2019 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave!

Jeg har vedhæftet et skræmbillede med de grafer som jeg skal beskrive

Opgaven siger at jeg skal konkludere, hvornår de forskellige muligeheder er bedst

Håber i kan hjælpe :-)

PS det haster 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (22).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2019 af peter lind

En graf for to lineære funktioner siger mig ikke andet end at det er en graf for lineære funktione samt at man kan udregne hældningen og konstantleddet. Kom dog med hele opgaven helst ordret og evt. som billede eller fil i PDF format


Svar #2
20. februar 2019 af kiwi321cool

mulighed 1 → f(x) = 2x + 0

mulighed 2 → g(x) = 1x + 3

mulighed 3 → h(x) = 12

a. tegn de tre funktioner i det samme koordinatsystem i geogebra

b. indsæt skærmprint

c. konkluder på hvornår hver af mulighederne er bedst

som sagt har jeg vedhæftet et skærmbillede med mine grafer til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af peter lind

Du har ikke ulejliget dig om at opysse hvad der menes med best


Svar #4
20. februar 2019 af kiwi321cool

penge du tjener pr. udførte pligter


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af peter lind

Hvorfor kommer du ikke med en udførlig beskrivelse af opgaven? Jeg er ikke tankelæser


Svar #6
20. februar 2019 af kiwi321cool

Ok

Vha. forskrifterne skal jeg tegne tre grafer i samme koordinatsystem

Herefter skal jeg sammenligne dem og vurdere hvornår de forskellige muligheder er bedst at vælge


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2019 af ringstedLC

Jeg forstår din opgave som, at du skal vælge/vurdere lønnen for udførte pligter og har fået tre tilbud:

Vælgf og få 2 (kr.) pr. pligt.

Vælgg og få 1 (kr.) pr. pligt og 3 (kr.) i "startgebyr".

Vælgh og få 12 (kr.) uanset hvormange pligter, du skal udføre.


Svar #8
20. februar 2019 af kiwi321cool

Men opgaven er: 

Hvornår er f bedst?

Hvornår er g bedst?

Hvornår er h bedst?

ment på den måde at hvornår er de bedre at vælge frem for de andre


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2019 af ringstedLC

Enig, men det skal du selv vurdere udfra figuren med graferne. Hvad nu hvis, der ikke er nogen pligter den dag eller uge? Hvad nu hvis, der er 50 opgaver?


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.