Matematik

hvornår bruges kvadratsætningen?

21. februar 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der ved hvornår man bruger kvadratsætning til at løse ligninger. Er det kun hvis man har to parenteser ganget med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2019 af mathon

Den 'omvendte' kvadratsætning ligger til grund for løsningsformlen for en andengradsligning.


Svar #2
21. februar 2019 af Amalie1234324

Kan du forklar det nærmer. Forstår det ikke helt. Skal man bruge kvadratsætning når en parentes står i anden. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2019 af mathon

         \small \small \begin{array}{rclclclcl} ax^2+bx+c&=&0&a\neq0&\textup{der multipliceres med 4a}\\\\ 4a^2x^2+4abx+4ac&=&0&&\textup{der kvadratkompletteres}\\\\ \left ( (2ax)^2+2\cdot 2ax\cdot b+b^2 \right )-b^2+4ac&=&0\\\\ \left (2ax+b \right )^2-b^2+4ac&=&0\\\\ \left (2ax+b \right )^2&=&b^2-4ac=d&&\textup{som for }d\geq 0\textup{ giver}\\\\ 2ax+b&=&\mp \sqrt{d}\\\\ 2ax&=&-b\mp \sqrt{d}\\\\ x&=&\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a} \end{array}


Svar #4
21. februar 2019 af Amalie1234324

Okey tusind tak :)


Svar #5
21. februar 2019 af Amalie1234324

Ved du hvordan man bestemmer fordoblingskonstanten ud fra et graf


Svar #6
21. februar 2019 af Amalie1234324

:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. februar 2019 af mathon

På grafen for en voksende eksponentiel funktion
vil det være tilfældet, at f(x) fordobles for en bestemt tilvækst Δx
på x-aksen.

\small \small \Delta x\textup{ er lig med fordoblingskonstanten }X_2.


Skriv et svar til: hvornår bruges kvadratsætningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.