Fysik

Mekanik - hjælp til opgave

23. februar 2019 af stromea - Niveau: B-niveau

Hej alle :) - Jeg har en opgave, jeg har brug for hjælp til. Den lyder

En raket sendes op for at tage målinger af atmosfæren. Den accelererer lodret op med accelerationen 5,9 · g. Efter 40 s er raketten brændt ud.
Hvor lang tid, efter at raketten er brændt ud, er raketten om at opnå en fart på 0 m/s?

Jeg har beregnet strækningen og hastigheden efter 40 sekunder (ved hjælp af formlerne ved konstant acceleration. Jeg ved dog ikke, hvordan jeg skal fortsætte :/
Jeg har overvejet at bruge formlen v(t) = a0 · t + vog isolere t, men jeg føler, at det er ukorrekt


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2019 af ringstedLC

Raketten bremses kun af tyngdekraften

\begin{align*} t_{v_{40}-v_{0}} &= 40\;s\;,\;a=5.9\cdot g \\ t_{v_{0}-v_{40}} &= 5.9\cdot 40\;s\;,\;a= -g \end{align*}


Svar #2
24. februar 2019 af stromea

Tusinde tak! :))


Skriv et svar til: Mekanik - hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.