Fysik

Beregn inertimoment for en bjælke

23. februar 2019 af rhrh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået spørgsmålet om, at udregne inertimomentet i 2 stålbjælker.

Jeg er ikke blevet opgivet dimensioner på bjælkerne (2  ens), men jeg har den belastning de maks. belastes med samt E-modulet. Jeg kan dog se fra en tegning at længden er 300 cm. 

Er der nogen der kan hjælpe med en formel til at udregne inertimomentet?

Belastes med: 18.854 N, 9.427 N hver.

E-modul: 2*10^11 N/m^2

Maks udbøjningen på bjælkenmå maks være 2 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Nu oplyser du ikke noget om hvordan bjælkerne bliver belastet men mon ikke du skal bruge en af formlerne for u(x) nederst i dette dokument:

http://scitech.au.dk/fileadmin/site_files/gymnasie/bes%C3%B8gsservice/studieretning/Deformation_af_en_staalbjaelke.pdf

Du kender P, E, L og umaks, og så tænker jeg at du skal isolere I i den relevante formel.


Svar #2
24. februar 2019 af rhrh (Slettet)

Beklager, jeg har været sparsom med info.

Bjælkerne skal bære en hængebro i et legeland, og belastes derfor ligeligt over hele bjælkens længde hvis hængebroen er fuldt belastet med dens maks kapacitet på 18 personer på 90 kg. Det er derfor ikke en enkeltkraft der belaster.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke du skal bruge formlen

umax = 5wL4/ 384EI

https://image3.slideserve.com/6155417/beams-deflection-n.jpg

Så isolerer du I:

I = 5wL4 / (384E*umax)

I = 5*(½*18*90kg*9,81m/s2/3,00m)*(3,00m)4 / (384*2*1011N/m2*0,02m) = 6,98 *10-7 m4 = 6,98*105 mm4


Svar #4
24. februar 2019 af rhrh (Slettet)

Du er en stjerne! Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Beregn inertimoment for en bjælke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.