Kemi

Beregne ændringen i Gibbs fri energi

26. februar 2019 af newbee - Niveau: Universitet/Videregående

Hej når jeg beregner \Delta _{r}G, så får jeg den forkerte værdi.
Er der en der kan fortælle mig hvad jeg gør galt?

Opgaven:
Den standarde Gibbs Fri Energi for reaktionen  N(g) + 3NH(g) → 2NH(g)
er -32,9 kJ/mol ved 298 K.

Beregn værdien af \Delta _{r}G når reaktionskvotienten (Q) = 0,010

Jeg bruger formlen \Delta _{r}G=\Delta _{r}G^{\degree}+RTln(Q) og indsætter de kendte værdier:

\Delta _{r}G=-32900 \frac{J}{mol}+8,314 \frac{J}{K*mol}*298K*ln(0,010)

Og får så \Delta _{r}G=-4,431\cdot 10^{4}

Jeg har så fået at vide af en anden at resultatet er -21490 J/mol, men jeg kan ikke se hvordan jeg skal komme frem til det resultat andet end at bruge minus istedet for at plusse i formlen, men kan ikke se hvorfor jeg skulle gør det.
Er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2019 af janhaa

\Delta G=\Delta G^o -RT\ln(Q)=-21,49\,kJ/mol


Svar #2
26. februar 2019 af newbee

Men hvorfor er det minus, når det hedder plus i formlen?


Skriv et svar til: Beregne ændringen i Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.