Matematik

HJÆLP SØGES

27. februar 2019 af DårligtSkolebarn - Niveau: 9. klasse

Hej jeg står her og skal aflevere en problemregning, men kokser virkelig i den sidste opgave....

Jeg vil derfor høre om der er nogle kloge hoveder herinde der vil hjælpe? :)

Opgaven er vedhæftet, på forhånd mange tak! :)

Vedhæftet fil: DoCR1qKhSWS8MsVL2blV6g.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Brug dit cas til at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2019 af oppenede


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

1.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2019 af AMelev

Beingelse 1:
a) De to kateter er 3 hhv. 4
b) Hypotenusen er 4
Hypotenusen er længste side, så den kan ikke være 3.

Betingelse 2:
For hver af de to muligheder i 1. er der tre muligheder for 2, idet 12 enten kan være længden af den korte katete, den lange katete eller hypotenusen.

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2019 af ringstedLC

Bet. 1: To af trekantens sider er 3 og 4:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ c^2 &=3^2+4^2\Rightarrow c=\;? \\ 4^2 &=3^2+b^2\Rightarrow b=\;? \\ \end{align*}

Bet. 2: En af trekantens sider er 12 og den er ligedannet med en trekant, der opfylder bet. 1:

Da bet. 1 opfyldes af to trekanter som begge har en side på 3, må der være fem (6 - 1) trekanter, der opfylder bet. 2. De findes med skaleringsfaktoren:

\begin{align*} a_1=12\Rightarrow \tfrac{12}{3}=k_a\Rightarrow& \;b_1=k_a\cdot b \\ \Rightarrow &\;c_1=k_a\cdot c \\ b_1=12\Rightarrow \tfrac{12}{4}=k_{b1}\vee \tfrac{12}{b}=k_{b2} \Rightarrow& \;a_1=k_{b1}\cdot a\vee a_1=k_{b2}\cdot a \\ \Rightarrow &\;c_1=k_{b1}\cdot c\vee c_1=k_{b2}\cdot c \\ c_1=12\Rightarrow \tfrac{12}{4}=k_{c1}\vee\tfrac{12}{c}=k_{c2} \Rightarrow &\;a_1=k_{c1}\cdot a\vee a_1=k_{c2}\cdot a \\ \Rightarrow &\;b_1=k_{c1}\cdot b\vee b_1=k_{c2}\cdot b_1 \end{align*}


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.