Matematik

Er det rigtig det jeg har lavet?

27. februar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogen tjekke om det er rigtigt det jeg har lavet da jeg føler at den er forkert da jeg får koordinaterne til (0,5;4,75) og det synes jeg ser forkert ud?... (Den første billede er opgave beskrivelse og den anden billede er det jeg har lavet)

Vedhæftet fil: Mat opgave beskrivelse.PNG

Svar #1
27. februar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Her er det jeg har lavet

Vedhæftet fil:MAT.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2019 af janhaa

f=3x^2-6x+15\\ \\ f ' = 6x-6=0\\ x=1

f_{min}(1)=12


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2019 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2019 af AMelev

Hvorfor bruger du ikke dit grafværktøj til at tjekke - så havde du i hvert fald opgaet, det var forkert.
Så kunne du have skrevet, hvis du ikke kunne finde fejlen, hvilket ofte kan være svært, når man selv har lavet dem.

1. fejl er, at du kommer til at skrive b = -16 i stedet for -6.

2. fejl (og den er værre) er, at du indsætter -a i stedet for -b i 1.koordinaten.

Det ser ellers fint ud, så på den igen og husk at tjekke i dit grafværktøj.


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. februar 2019 af janhaa

parabelen har bunnpkt...


Svar #7
27. februar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay mange takk; ser det rigtig ud nu? :))

Vedhæftet fil:Matttt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2019 af oppenede

Du har beregnet d korrekt, men y-koordinat-formlens tæller er ikke d, som du har indsat.


Svar #9
27. februar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

er det rigtig nu?

Vedhæftet fil:matta.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2019 af oppenede

I nævneren skriver du først 4*3 og dernæst 16. Det kan der ikke sættes lighedstegn mellem.


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. februar 2019 af AMelev

#7 & #9 Har du selv tjekket?


Svar #12
27. februar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Ej forstår ikke pointen:(


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2019 af mathon

         \small f(x)=3x^2+(-6)x+15\qquad d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-6)^2-4\cdot 3\cdot 15=-144

         \small T_x=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-6)}{2\cdot 3}=\frac{6}{6}=1

         \small T_y=\frac{-d}{4a}=\frac{-(-144)}{4\cdot 3}=\frac{12^2}{12}=12


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2019 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. februar 2019 af AMelev

#11 Tegn grafen i dit grafværktøj og bestem minimum.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Er det rigtig det jeg har lavet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.