Matematik

Hjælp!!!Areal, Sidelængder og højde

04. marts 2019 af KageSpiseren - Niveau: C-niveau

Kan I hjælpe mig med hvordan jeg løser de her opgaver?

Bare hvordan fremgangsmåden er og svarene så jeg kan se hvad jeg gør forkert

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: IMG_0408.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2019 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2019 af AMelev

16) er du næsten i mål med.
Du har den vigtige ligning ½·h·25 = ½·7·24.
Gang først med 2 på begge sider, så ½ forsvinder.
Divider så med 25 på begge sider, så du får h isoleret.
Beregn højresiden. (h = 6.72, hvis jeg har regnet rigtigt)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2019 af janhaa

17)

10^2+10^2=(2R)^2\\ R=5\sqrt{2}\\ A(stor)=50\pi\\ A(liten)=25\pi\\ A(shaded)=25\pi

23)

(x-3)^2+(x+3)^2=30^2\\ x=21


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2019 af AMelev

17) Anvisningen i #3 holder ikke, men resultatet er rigtigt. R afhænger af r.

Du kan benytte Pythagoras på den retvinklede trekant, hvor de to katerer er hhv. 5 og r, og derfra bestemme hypotenusen R udtrykt ved r.

Så kan du beregne arealet af de to cirkler (udtrykt ved r), og så trækker du den lille cirkels areal fra den store cirkels.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2019 af AMelev

#0 For det første skal du lige opdatere din profil, så vi kan se, hvilken udddannelse, du følger, og dermed bedre kan vurdere, hvilke værktøjer, du har at jonglere med.

For det andet er jeg usikker på, hvad opgave 23 egentlig går ud på. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2019 af Soeffi

#0. 23)

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2019 af Soeffi

#6. Du skal løse ligningen (x-3)2 + (x+3)2 = 302 med hensyn til x.

Svar #8
04. marts 2019 af KageSpiseren

16)AMelev tak var bare usikker på mit svar. Men havde fået det til noget andet

17) Så hvordan er nr 17 helt præcist? Er lidt forvirret det må I undskylde

23)Tak janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2019 af oppenede

17) Arealet af den ydre store cirkel er π·R2
      Arealet af den indre lille cirkel er π·r2

Det røde areal er at trække den lille cirkels areal fra den stores
   π·R2 - π·r2
hvor π kan sættes uden for parentes:
   π·(R2 - r2)

Det bliver så  25π, da pythagoras giver  R2 - r2 = 52 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2019 af StoreNord

17)
R² = r²+5²
A = π R² - π r² = π(r²+5²) - π r² = π r² + 25π  - π r² = 25π             ALTID!


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. marts 2019 af Soeffi

#1. Generelt gælder for to koncentriske cirkler, hvor en korde til den store rører den lille, at arealet af ringen er lig med en fjerdedel pi gange kradratet af kordens længde.

Det udledes af figuren, hvor kordens længde kaldes a:

(0,5·a)2 + r2 = R2 ⇒ r2 = R2 - 0,25·a2 og areal = π·(R2 - r2) = π·(R2 - (R2 - 0,25·a2)) = 0,25·π·a2 

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #12
06. marts 2019 af KageSpiseren

Tak for hjælpen alle sammen


Skriv et svar til: Hjælp!!!Areal, Sidelængder og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.