Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

08. marts 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ud af om funktionen er aftagende, langsomt voksende, hurtigt voksende eller konstant? 

Hvordan?

f(x)=1688.49*x^(-0.558207)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2019 af oppenede

For  f(x) = bxa  gælder:

f(x) er aftagende hvis a < 0
f(x) er konstant hvis a = 0
f(x) er "langsomt" voksende hvis 0 < a < 1         <- 'langsom' forstået som konkav
f(x) er ???????????????? hvis a = 1
f(x) er "hurtigt" voksende hvis 1 < a                   <- 'hurtig' forstået som konveks

Angående ??? må du komme med en definition af "hurtig"/"langsom".
Hvor har du fået de betegnelser indført?


Svar #2
08. marts 2019 af Danmark2018

Jeg forstår det ikke helt er den langsomt voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2019 af OliverHviid

Prøv evt. at tegne grafen for at få et overblik over situationen. Prøv så bagefter at kigge på oppenedes svar igen.


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.