Matematik

trigonometri har lige en til, den her er jeg dog helt blank omkring

10. marts 2019 af Denhåbløsemat (Slettet) - Niveau: C-niveau

ok så opgaven lyder,

På figuren ses trekant ABC hvor højden fra B er markeret. Omkredsen af trekant ABC er 30.

a) Beregn længden af linjestykket AB 
 
b) Beregn længden af linjestykket AC
 
c) Bestem arealet af trekant ABC

ville egentlig bare høre hvordan jeg regner det ud?

igen tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

a)
         Trekant ABD er retvinklet. |AB| er hypotenuse i denne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon

b)
         Trekant BCD er retvinklet. |CD| er katete i denne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2019 af mathon

c)
         Arealet af trekant ABC
         er:
                     \small T_{ABC}=\frac{1}{2}\cdot \left | BD \right |\cdot \left | AC \right |


Skriv et svar til: trigonometri har lige en til, den her er jeg dog helt blank omkring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.