Matematik

I en model er efterspørgslen (målt i kg) en lineær funktion f af klioprisen x (målt i kr)

10. marts 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?:)) 

Tak på forhånrd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

a)
                 \small f(x)=508-7.20\cdot x

                 \small g(x)=-7.20x^2+508x\qquad 0<x<70

                 \small g{\, }'(x)=-14.40x+508\qquad 0<x<70

\small \textup{Maksimal oms\ae tning kr\ae ver bl.a.}

                 \small g{\, }'(x)=0

Løs:

                 \small -14.40x+508=0\qquad 0<x<70


Svar #3
10. marts 2019 af NW12

Så min forskrift er: f (x) =508-7.20*x. Og min kilopris er 35,2 kg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2019 af mathon

Så din forskrift er: f x) =508-7.20*x. Og din kilopris er 35,3 kg?


Svar #5
10. marts 2019 af NW12

Er det da forkert, jeg har regnet ligningen ud og den giver 35,2 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2019 af ringstedLC

Forkert afrunding og enhed: 35.3. Men der er desværre en regnefejl i #2, så regn den lige efter.

Korrekt kilopris: 36 kr.


Svar #7
10. marts 2019 af NW12

Sorry. Jeg får den stadig til 35,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2019 af ringstedLC

Ja, fordi du bruger ligningen fra #2 som har en regnefejl.


Svar #9
10. marts 2019 af NW12

Jeg kan ikke finde regnefejlen...


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2019 af ringstedLC

Den er gal med b værdien i f(x):

\begin{align*} y &= ax+b\Leftrightarrow b=\frac{y}{ax}\;,\;a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ b &\neq 508\;,\;b = \:?\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2019 af mathon

korrektion:

a)
                 \small \small \small f(x)=5\mathbf{{\color{Red} 1}}8-7.20\cdot x

                 \small g(x)=-7.20x^2+518x\qquad 0<x<70

                 \small g{\, }'(x)=-14.40x+518\qquad 0<x<70

\small \textup{Maksimal oms\ae tning kr\ae ver bl.a.}

                 \small g{\, }'(x)=0

Løs:

                 \small -14.40x+518=0\qquad 0<x<70

                 \small \small \small x=36


Svar #12
10. marts 2019 af NW12

Jeg er ikke helt med, jeg får mit a = 35/6


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2019 af mathon

           \small a=\frac{230-410}{40-15}=-\frac{36}{5}=-7.2


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2019 af ringstedLC

Vi må se dine mellemregninger, hvis du vil have mere hjælp.


Svar #15
10. marts 2019 af NW12

Mit b er 302, det kan ikke være kiloprisen, vel?


Svar #16
10. marts 2019 af NW12

Mellemregning

Vedhæftet fil:B.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. marts 2019 af ringstedLC

Det stemmer ikke med #10.


Svar #18
10. marts 2019 af NW12

Nej, så ved jeg ikke hvad jeg har gjort forkert


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. marts 2019 af ringstedLC

UNDSKYLD: I #10 har jeg skrevet noget forfærdeligt vrøvl:

\begin{align*} y=ax+b\nLeftrightarrow b&=\frac{y}{ax} \\ y=ax+b\Leftrightarrow b&=y-ax \\ b &= 410-\left ( -7.2 \right )\cdot 15\;,\;a=-7.2\;,\;x=15\;,\;y=410 \\ b &= 410+108=518 \end{align*}


Svar #20
10. marts 2019 af NW12

Helt i orden. Men hvordan finder jeg så kiloprisen? Nu hvor jeg kender min forskrift, som er f(x)= 518-7.2*x


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.