Matematik

Ekspotentioel funktion

10. marts 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Opgave A så er X 0,75. Men hvad stiger den med når det er 3 gange? Har glemt hvorledes jeg gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

a)
         \small f(x+1)=215\cdot 0.75^{x+1}=215\cdot 0.75^x\cdot 0.75=0.75\cdot f(x)

Når x vokser med 1, vokser f(x) med -25%.

         


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon

b)
         \small \small f(x+3)=215\cdot 0.75^{x+3}=215\cdot 0.75^x\cdot 0.75^3=0.42195\cdot f(x)

Når x vokser med 3, vokser f(x) med -42.195%.         


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2019 af oppenede

#3 At gange med 0.42195 betyder at den vokser med -57.805%


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2019 af mathon

fejlretning:

#4
        Ja 
               vækst = (42.195 - 100)% = -57.805%


Skriv et svar til: Ekspotentioel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.