Fysik

Opgave om varmekapacitet

14. marts 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til denne opgave. 

Den tabte mekaniske energi er udregnet til at være 4647500 J


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{rclcl} m\cdot c\cdot \Delta T&=&\tfrac{1}{2}E_{mek} \\\\ (55\; kg)\cdot \left ( 0.880\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \Delta T&=&\tfrac{1}{2}\left ( 4647.500\; kJ \right )\\\\ 48.4\; \tfrac{kJ}{C}\cdot \Delta T&=&2323.750\; kJ\\\\ \Delta T&=&\frac{2323.750\; kJ}{48.4\; \tfrac{kJ}{C}}\\\\ T-(50\; C)&=&48\; C\\\\ T&=&\left ( 48+50 \right )C\\\\ T&=&98 \; C \end{array}


Skriv et svar til: Opgave om varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.