Fysik

Boyle Mariottes lov

14. marts 2019 af Jens1901 - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg disse to opgaver an? En der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2019 af mathon

Opgave 8a)
                        \small \textup{Slangens rumfang: }\quad0.6592\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2019 af mathon

Opgave 8b)
                        \small V=1062.6\cdot \frac{1}{p}

                        \small p\cdot V=1062.6\; kPa\cdot mL=1062.6\cdot 10^{-3}\; J=1.0626\; J

                        \small p\cdot V=n\cdot R\cdot T=1.0626\; J

                                      \small n=\frac{1.0626\; J}{R\cdot T}=\frac{1.0626\; J}{\left (8.314472\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot (298\; K)}=4.2886\cdot 10^{-4}\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2019 af mathon

Du skriver, at trykket måles i både Pa og i kPa. I beregningen ovenfor er benyttet kPa.


Skriv et svar til: Boyle Mariottes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.