Matematik

Kapitalformlen negativ tilvækst.

14. marts 2019 af Rasko90 - Niveau: C-niveau

.I en sø er der en fiskebestand på 3500 fisk. På grund afforurening aftager fiskebestanden med 9%o om åtret. a) Hvor mange fìsk er der tilbage om 5 år?

Jeg kom frem til et forkert svar, vi har om kapitalformlen så jeg brugte den.

K0=3500

Fremskrivningsfaktor= 0,91? (her jeg tror jeg har lavet min fejl) F=r+1 "renten" her er vel 0.09 så +1 = 0.91 

K5 = K0 * (1+r)^5 = 3500*0,62 

Så for jeg K5= 2170 så svaret ville være der er 2170 tilbage i søen efter 5 år. Men det rigtige svar var 2184 hvor har jeg lavet min fejl?

/Rasmus.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2019 af mathon

                 \small K_5=2500\cdot (1+(-0.09))^5=3500\cdot 0.91^5=2184


Svar #2
14. marts 2019 af Rasko90

0.91^5 er 0,62.. 3500 * 0,62 = 2170

Hvor er det jeg regner forkert? 


Svar #3
14. marts 2019 af Rasko90

Ahhh, fandt ud af det. Tak :)


Skriv et svar til: Kapitalformlen negativ tilvækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.