Matematik

Spørgsmål.

15. marts 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for en smule hjælp.

Vedhæftet fil: Opgave 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2019 af martin9999

a) find p´(x)=0

husk at argumentere for at det er et maksimum.(evt. tegn graf for p(x))

b) ndsæt den fundne værdi i p(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2019 af PeterValberg

som angivet i # 1, .... eller:

a) bestem x-koordinaten til parablens toppunkt
    da koefficienten til x2 er negativ, vil parabelgrenene vende nedad
    og den største værdi derfor vil være i parablens toppunkt.

b) bestem y-koordinaten til parablens toppunkt

se video nr. 11, 12 og 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2019 af mathon

               \small p(x)=-0.2x^2+6x+20

Toppunktets andenkoordinat:

               \small y_T=c-a\cdot \left (\frac{b}{2a} \right )^2=20-(-0.2)\cdot \left ( \frac{6}{-0.4} \right )^2=20+0.2\cdot 225=20+45=65


Skriv et svar til: Spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.