Matematik

uden hjælpemidler

15. marts 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke helt hvordan jeg skal løse opgaven uden hjælpemidler.

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2019 af Capion1

Differentiér funktionen.
f '  er maksimal i parablens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2019 af OliverHviid

Hvis f(x)=-x³+6x²+x så er f'(x)=-3x²+12x+1 og da maksimum kræver f'(x)=0 så fås 

0=-3x²+12x+1 som er en standard 2. gradsligning.


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.