Kemi

syre-base reaktion

21. marts 2019 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der ikke en venlig sjæl som kan hjælpe mig med følgende kemi spørgsmål om syre-base reaktioner

har vedhæftet opgaven 


Svar #1
21. marts 2019 af sisseb93 (Slettet)

er der ikke en venlig sjæl som kan hjælpe mig med følgende kemi spørgsmål om syre-base reaktioner

har vedhæftet opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2019 af mathon

                \small H_2CO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; HC{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

strykekonstanten for H2CO3:

                 \small \frac{\left [HC{O_3}^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ H_2CO_3 \right ]}=K_s


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af mathon

                 \small pH=-\log(10^{-1})=1


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2019 af mathon

ved 25°C:

                 \small \small pOH=-\log(0.0042)=2.4

                 \small \small pH=14-2.4=11.6


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2019 af mathon

0.1 M Ba(OH)2:

                 \small \small \left [ Ba^{2+} \right ]=0.1\; M

                 \small \left [ OH^{-} \right ]=2\cdot \left [ Ba^{2+} \right ]=2\cdot\left ( 0.1\; M \right )=0.2\; M


Svar #6
21. marts 2019 af sisseb93 (Slettet)

Tak for din hjælp! :)

Skriv et svar til: syre-base reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.