Kemi

Aldehyder og ketoners reaktioner

21. marts 2019 af mette2019 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der vil hjælpe mig med dette:

1. Lav et reaktionsskema mellem benzaldehyd og 2,4-dinitrophenylhydrazin

2. Skriv og afstem reaktionsskemaet for oxidationen af ethanal ved hjælp af Fehlings væske

3. Skriv og afstem reaktionsskemaet for oxidationen af benzaldehyd ved hjælp af Tollens' reagens.

:-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er dine egne tanker omkring det? 


Svar #2
22. marts 2019 af mette2019 (Slettet)

Måske forklarer hvordan jeg kan lave nr 2 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2019 af Skaljeglavedinelektier

Prøv selv først. Så skal jeg nok hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2019 af mathon

2)

          \small \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\, Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; CH_3CHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; Cu_2O\, _{\textit{(s)}}\;+ \; CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\;3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2019 af mathon

        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\left [ Ag\left (NH_3 \right )_2 \right ]^{2+}\; +\; C_6H_5CHO\; +\; H_2O\; \longrightarrow \; 2\, Ag\; +\; 4\, NH_3\; +\; C_6H_5COOH\; +\; 2\, H^+


Svar #6
22. marts 2019 af mette2019 (Slettet)

2Ag(NH3)2+(aq)+ RCHO(aq)+ 3OH-à2Ag(s)+ RCOO-(aq) + 4NH3 (aq)+ 2H2O(l)

3) Jeg har fået den til dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2019 af mathon

korrektion:

         \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\left [ Ag\left (NH_3 \right )_2 \right ]^{+}\; +\; C_6H_5CHO\; +\; H_2O\; \longrightarrow \; 2\, Ag\; +\; 4\, NH_3\; +\; C_6H_5COOH\; +\; 2\, H^+


Svar #8
24. marts 2019 af mette2019 (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen. Jeg har klaret nr 1 :-) God søndag aften.


Skriv et svar til: Aldehyder og ketoners reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.