Fysik

Ændring af rumfang, og temperatur (Idealgas ligningen)

26. marts 2019 af Kraes4 - Niveau: B-niveau

Hej,

"En gas har temperaturen 230 C, og rumfanget er 7.4 L. Antag at trykket holdes kontant, og at rumfanget ændres til 4.6 L.
Beregn hvor stor temperaturen bliver"

Må sige jeg er lidt lost på den her. Nogle der kan forklare mig hvilken ligning jeg skal bruge, og hvad omskrivningen er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af mathon

                                   \small \frac{V_2}{V_1}=\frac{T_2}{T_1}

                                   \small T_2=\frac{V_2}{V_1}\cdot T_1

                                   \small T_2=\frac{4.6}{7.4}\cdot (273+230)K=312.68\; K

                                   \small T_2=\left (312.68-273 \right )\; C=39.7\; C

dvs kraftig nedkøling.


Svar #2
26. marts 2019 af Kraes4

Tak Mathon! 
Hvor har du udledt den formel du bruger fra? 

Synes nemlig ikke jeg kunne finde den nogle steder i min bog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2019 af mathon

Af idealgasligningen:

                       \small p\cdot V=n\cdot R\cdot T
har du:
                       \small p\cdot V_2=n\cdot R\cdot T_2
                       \small p\cdot V_1=n\cdot R\cdot T_1
som ved division 
giver:
                      \small \frac{V_2}{V_1}=\frac{T_2}{T_1}

                      \small \frac{T_2}{T_1}=\frac{V_2}{V_1}

                      \small T_2=\frac{V_2}{V_1}\cdot T_1

                      


Svar #4
26. marts 2019 af Kraes4

Perfekt, mange mange tak! :) 


Skriv et svar til: Ændring af rumfang, og temperatur (Idealgas ligningen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.