Matematik

Stokastisk Variable

29. marts 2019 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår hat af spørgsmålet. Er der nogen som kan give mig et svar til hvad jeg skal med denne opgave? 

X betegner den stokastiske variabel, der måler menneskets intelligenskvotient (IK). Antag at X~N(100,15). Bestem P(X<100), P(X>90) og P(90<X<110) og fortolk resultaterne. Hvilken IK skal man have for at høre til de 2%, der har den højeste IK?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2019 af AMelev

Opdater lige din profil, så uddannelsen passer.

Benyt dit CAS-værktøj til at bestemme sandsynlighederne.

Løs ligningen P(X > t) = 2% (alternativt P(X < t) = 98.

Se evt. vedhæftede, lavet med TI-Nspire

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2019 af janhaa

P(X < 100) = G(100-100/15)= G(0) = 0,5

P(90 < X < 110) = G(110-100/15)-G(90-100/15)= G(0,67)-G(-1,33)=0,7486-0,0918= 0,657


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2019 af AMelev

Supplement til #1
En normalfordeling er symmetrisk om middelværdien (100), så P(X<100) = 50%
Desuden en  taste-/læsefejl i vedhæftede, hvor jeg beregner P(90<X<100) i stedet for  P(90<X<110).

Rettelse til #2
Der mangler parenteser. G((110-100)/15) - G((90-100)/15) = G(2/3) - G(-2/3) = 0.495.


Skriv et svar til: Stokastisk Variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.