Fysik

Boyles lov

29. marts 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

er der en, der kan hjælpe med vedhæftede opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2019 af mathon

Ved konstant temperatur:
 8a)                                      
                \small p\cdot V=p_o\cdot V_o

                \small V=\left (p_o\cdot V_o \right )\cdot \frac{1}{p}

Hældningen angiver begyndelsestryk gange begyndelsesvolumen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2019 af mathon

8b)
               \small V=1062.6\cdot \tfrac{1}{p}-0.6592

               \small V_{slange}=0.6592\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2019 af mathon

8c)

               \small p_o\cdot V_o=n\cdot R\cdot T

               \small n=\frac{p_o\cdot V_o}{R\cdot T}

               \small n=\frac{1062.6\; kPa\cdot mL}{R\cdot T}=\frac{1062.6\cdot 10^{-3}\; Pa\cdot m^3}{R\cdot T}

ved 25°C:
               \small n=\frac{1062.6\cdot 10^{-3}\; Pa\cdot m^3}{8.31\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}\cdot \left (298\; K \right )}=4.29\cdot 10^{-4}\; mol=0.429\; mmol


Svar #5
29. marts 2019 af Sodiom

#4

8c)

               \small p_o\cdot V_o=n\cdot R\cdot T

               \small n=\frac{p_o\cdot V_o}{R\cdot T}

               \small n=\frac{1062.6\; kPa\cdot mL}{R\cdot T}=\frac{1062.6\cdot 10^{-3}\; Pa\cdot m^3}{R\cdot T}

ved 25°C:
               \small n=\frac{1062.6\cdot 10^{-3}\; Pa\cdot m^3}{8.31\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}\cdot \left (298\; K \right )}=4.29\cdot 10^{-4}\; mol=0.429\; mmol

Tusinde tak for hjælpen! Ved du evt. også hvorfor, at det går langsommere med temperaturstigningen af vandet jo længere tid der går, når man bruger den samme kogeplade med samme effekt hele tiden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2019 af mathon

Fordi energiafgivelse til omgivelserne, hvis temperatur er langt lavere, stiger voldsomt ved høj kogepladetemperatur.


Skriv et svar til: Boyles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.