Fysik

Den frigjorte energi ved fusion af 1 kg brint ved pp-kæden

30. marts 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal beregne først den frigjorte energi i J ved fusion med pp-kæden, altså her benytter sig Q=\deltam*c^2, men hvordan beregner jeg den frigjorte energi ved fusion af 1 kg brint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af mathon

1 kg brint ved pp-kæden ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af mathon

Er det
                 \small \small 4\, _{1}^{1}\textrm{H}\; \rightarrow \; _{2}^{4}\textrm{He}\; +\; 2\, _{0}^{1}\textrm{e}\; +\; 2\nu \; +\; E\quad\textup{?}


Svar #3
30. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Ja, hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2019 af mathon

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta m=\left (4\cdot 1.007825- 4.00260+2\cdot 0.0005456 \right )u=0.0276088\; u=4.5846\cdot 10^{-29}\; kg

          \small Q=\left (4.5846\cdot 10^{-29}\; kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=4.1204\cdot 10^{-12}\; J

          \small 4\cdot \left (1.007825\; u \right )=6.69414\cdot 10^{-27}\; kg

Frigjort energi af 1 kg fusioneret hydrogen:

          \small E=\frac{1\; kg}{6.69414\cdot 10^{-27}\; kg}\cdot\left ( 4.1204\cdot 10^{-12}\; J \right )=6.155\cdot 10^{14}\; J=615.5\; TJ


Skriv et svar til: Den frigjorte energi ved fusion af 1 kg brint ved pp-kæden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.