Kemi

Spontan reaktion

31. marts 2019 af Nanna5970 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle I kloge hoveder :)

-jeg er meget dårlig i kemi og sidder lige før der er læse ferie med en sidste opgave. Min hjerne er gået helt død. Håber der er en der kan hjælpe. 

Hvilken af følgende rektioner vil ske spontant? 

Afstem reaktionskemaet i de tilfælde, hvor stofferne reagerer.

1. Mg (s) + Pb2+(aq) -->

2. Pb (s) + Mg2+ (aq) -->

3. Ag (s) + Cu2+(aq) -->

4. Fe2+ (aq) + Zn (s) -->

5. Ag+ (aq) + Al (s) -->


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llclcl} 1.&Mg\,_{\textit{(s)}} &+&Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow &Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; Pb\,_{\textit{(s)}}\\\\ 2.&Pb\,_{\textit{(s)}} &+&Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&&\textup{ingen reaktion}\\\\ 3.&Ag\,_{\textit{(s)}} &+&Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&&\textup{ingen reaktion}\\\\ 4.&Zn\,_{\textit{(s)}} &+&Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow&Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; Pb\,_{\textit{(s)}}\\\\ 5.&Al\,_{\textit{(s)}} &+&3\, Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow&Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, Ag\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #2
31. marts 2019 af Nanna5970 (Slettet)

Du er en life-saver, tusind tusind tak for hjælpen!! :D

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2019 af mathon

korrektion af 4.:

                          \small \small \small \begin{array}{llclcl} 1.&Mg\,_{\textit{(s)}} &+&Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow &Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; Pb\,_{\textit{(s)}}\\\\ 2.&Pb\,_{\textit{(s)}} &+&Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&&\textup{ingen reaktion}\\\\ 3.&Ag\,_{\textit{(s)}} &+&Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&&\textup{ingen reaktion}\\\\ 4.&Zn\,_{\textit{(s)}} &+&Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow&Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; Fe\,_{\textit{(s)}}\\\\ 5.&Al\,_{\textit{(s)}} &+&3\, Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow&Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, Ag\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Mathon, kan du hjælpe mig i mit andet indlæg? 


Svar #5
31. marts 2019 af Nanna5970 (Slettet)

Tusind tak, det havde jeg slet ikke set :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2020 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llclcl} 4.&Zn\,_{\textit{(s)}} &+&Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}&\rightarrow&Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; Fe\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Skriv et svar til: Spontan reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.