Matematik

Løsning af ligning. Hvor er fejlen?

31. marts 2019 af Andreas2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(t+5)^2+(-t-2)^2=9

Jeg ville svare:

2t^2+7t+20=0

fordi:

 (-a-b)^2=a^2+b^2+2ab

Men det rigtige svar er:

t^2+7t+10=0

Hvor går jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af jnl123

Du skal gerne få:

2t^2 + 14t + 20 = 0

og så kan du divere med 2 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2019 af peter lind

(t+5)2 = t2 + 10t+25

(-t-2)2 = t2+4t  + 4

så ingen af dem du nævner er rigtige


Svar #3
01. april 2019 af Andreas2018 (Slettet)

#1

Du skal gerne få:

2t^2 + 14t + 20 = 0

og så kan du divere med 2 på begge sider

Hvordan får du det til 14t og hvorfor dividere med 2?


Svar #4
01. april 2019 af Andreas2018 (Slettet)

#2

(t+5)2 = t2 + 10t+25

(-t-2)2 = t2+4t  + 4

så ingen af dem du nævner er rigtige

Det forstår jeg ikke? Skal have det til at give 0 og derefter finde t vha. diskriminanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2019 af Anders521

Bemærk, at der på venstresiden af lighedstegnet i din ligning har du omskrivningerne:

Fra ( t+5 )2 + ( -t-2 )2  til ( t2 + 10t +25 ) + ( t2+4t  + 4 ) hvilket giver summen 2t2 +14t +29.

Trækker du nu tallet 9 fra på begge sider af lighedstegnet i din ligning, skulle du gerne ende op med ligningen

                                                              2t2 + 14t + 20 = 0


Skriv et svar til: Løsning af ligning. Hvor er fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.