Fysik

Kerneenergi C-niveau. Givet mig grå hår i hovedet.

03. april 2019 af GadertX - Niveau: B-niveau
Her er spørgsmålet:

Et gram af Ni-65 indeholder 9,3·10^21 atom, Hvor meget varmeenergi er der lavet når alle Ni atomerne har henfaldet?

Hvordan i alverden får jeg løst denne opgave? Er det overhovedet muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af peter lind

Se hvor meget Q værdien er. Det kan findes i en tabel eller ved beregning af massedefekten. Gang dette med 9,3·1021


Svar #2
03. april 2019 af GadertX

Peter Lind. Tusind tak. Er du fuldstændig sikker? Fordi Q-værdien er den frigivede energi pr hvert henfald, så hvorfor skal jeg gange denne værdi med en delmængde der kun udgør 1 gram af stoffet? Jeg søger jo det totale henfald

Kan du følge min logik eller er det bare mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2019 af peter lind

Du skriver noget om en delmængde. Er der noget du ikke har fortalt i #0


Svar #4
03. april 2019 af GadertX

#3

Du skriver noget om en delmængde. Er der noget du ikke har fortalt i #0

Peter Lind. 

Ser det her rigtigt ud?

28*1.00727646+37*1.00866492-64.930085173 = 0.594258 u, mht massedefekten. 

Og nu beregner jeg energien, idet det samlede antal atomer i stoffet = 9.3E21:

0.594258*9.3E21*299792458 = 1.65683E30 Joule. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2019 af peter lind

E = m*c2. Du mangler at kvadrere c. Du skal også omregne fra masseenheder til kg


Svar #6
03. april 2019 af GadertX

#5

E = m*c2. Du mangler at kvadrere c. Du skal også omregne fra masseenheder til kg

0.594258 u*1.660538922*10^(−27) kg *9.3E27*(299792458 m/s)^2. Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2019 af peter lind

Jeg kan ikke lige huske omregningstallene.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2019 af mathon

        \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! Q=(0.594258 u)\cdot \left ( 1.6605402\cdot 10^{-27}\; \tfrac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2.99792458\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=8.8688\cdot 10^{-11}\; J

Varmeenergi:
                           \small \small \left (9.3\cdot 10^{21}\; \textup{atomer} \right ) \cdot \left (8.8688\cdot 10^{-11}\; \tfrac{J}{atom} \right )=8.248\cdot 10^{11}\; J=824.8\; G J


Svar #9
03. april 2019 af GadertX

#8

        \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! Q=(0.594258 u)\cdot \left ( 1.6605402\cdot 10^{-27}\; \tfrac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2.99792458\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=8.8688\cdot 10^{-11}\; J

Varmeenergi:
                           \small \small \left (9.3\cdot 10^{21}\; \textup{atomer} \right ) \cdot \left (8.8688\cdot 10^{-11}\; \tfrac{J}{atom} \right )=8.248\cdot 10^{11}\; J=824.8\; G J



 Som jeg umiddelbart kan se, har du udregnet massedefekten, hvorefter du har brugt formlen for bindingsenergien til at komme til det endelige resultat. Ikkeås?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2019 af mathon

Du har beregnet massedefekten (dit beregningsresultat er anvendt).

Ingen formel for bindingsenergi er anvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2019 af peter lind

Det er sandelig også massedefekten du skal bruge


Skriv et svar til: Kerneenergi C-niveau. Givet mig grå hår i hovedet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.