Matematik

bestem f^-1(3)

08. april 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

jeg ka ik komme med noget!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2019 af AMelev

f(x) = y ⇔ x = f-1(y). At bestemme f-1(3) svarer altså til at løse ligningen f(x) = 3 mht. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2021 af Namchan

Jeg sidder fast med samme opgave nu, kan du uddybe svaret ? 

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af mathon

Ved invers funktion ombyttes Dm(f) og Vm(f):

                      \begin{array}{lllll}&& f^{-1}\textup{:}\quad \left \{ (y,x) \in Vm(f) \times Dm(f) \mid x=f^{-1}(y)\right \} \\\\&& \qquad \quad f^{-1}(3)=x \\\\&& \ \end{array}


                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2021 af mathon

praksis:
                 Tæl 3 op ad y-aksen:
                  Gå vandret ind til kurven.
                  Aflæs x lodret under på x-aksen.

                  


Skriv et svar til: bestem f^-1(3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.