Fysik

Hubbles lov

11. april 2019 af NooraJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan ikke komme videre i denne opgave, da jeg ikke forstår hvad jeg skal. Er der nogle der kan hjælp? Har vedhæftet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2019 af peter lind

Du skal aflæse to punkter på linje og deraf finde hældningen. Advarsel: De to punkter der er angivet ligger ikke på linjen

Hubbles lov siger at v=H0*D hvor v er hastigheden, H0 er hubbles konstant og D er afstanden til stjerne eller gallakse.

Universets alder = 1/H0


Svar #3
11. april 2019 af NooraJK (Slettet)

Okay tak, men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal sætte ind i min formel. Er vildt lost. Jeg har fundet en hældningskoeficcient  i en anden opgave som også har noget med hubbles lov at gøre, på 16.202.

Og hvilke punkter ligger så på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2019 af peter lind

Du skal ikke finde et punkt på linjen. Du skal aflæse 2 punkter på linjen ligegyldig hvilken der kan være for x=0, ½, 1 eller 2. Du vælger selv


Svar #5
11. april 2019 af NooraJK (Slettet)

Ja okay, men hvad skal jeg så sætte ind i formlen for at beregne en værdi for hubble-konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2019 af peter lind

Du skal finde hldningen, som er hubble konstanten


Svar #7
11. april 2019 af NooraJK (Slettet)

Det er det jeg ikke ved hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2019 af peter lind

Det står på side 16 i din formelsamling formel 78


Skriv et svar til: Hubbles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.