Fysik

Hookes lov

20. april 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal vide hvad der skal være ud af x-aksen og y-aksen.

Hvis jeg har strækning ud af x aksen i meter, hvor stor skal værdierne for kraft være ud af y-aksen? 10 gange større?

Vedhæftet fil: hookes lov opgave.png

Svar #1
20. april 2019 af Stjerneskud2016

Det som jeg prøvede at tegne til opgave a)

Vedhæftet fil:hookes lov.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2019 af mathon

b)

            \small \small A=\int_{0}^{0.12}k\cdot \mathrm{d}s=\left [ \tfrac{1}{2}\cdot k\cdot s^2 \right ]_{0}^{0.12}=\tfrac{1}{2}\cdot \left (20\; \tfrac{N}{m} \right )\cdot (0.12\; m)^2=0.144\; J


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2019 af mathon

b)

            \small \small \small A=\int_{0}^sk\cdot \mathrm{d}x=\left [ k \cdot \tfrac{1}{2}\cdot x^2 \right ]_{0}^{s}=\left ( \tfrac{1}{2}k \right )(s^2-0^2)=\tfrac{1}{2}\cdot k\cdot s^2


Svar #5
20. april 2019 af Stjerneskud2016

Mange tak jeg forstår det nu mathon

Har jeg lavet opgave a) rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2019 af mathon

i a) skal enhederne stemme og du angiver ingen enheder på akserne.


Svar #7
20. april 2019 af Stjerneskud2016

mathon

Skal kraften være 10 gange større end strækningen?

Vedhæftet fil:graf Hookes lov.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2019 af mathon

                \small \mathbf{\underset{\textup{N}}{F}}=\underset{\tfrac{N}{m}}{20}\cdot \mathbf{\underset{\textup{m}}{s}}        


Skriv et svar til: Hookes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.