Matematik

Beregn areal af det grønne. Mit svar 195,02

22. april 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hej SP

Så jeg har prøvet at løse den her sådan her:

Der 2 halvcirkler med diameter 10. Så hvis jeg bare gør sådan her.

25*3,14= 78,5

Så der den halve 12 diameter. 6^2= 36

36*3,14=113,04/2= 56,52 (fordi det en halvcirkel)

Så vi har 56,52+78,5= 135,02.

Nu trekanten. Det nemt.

H er jo 10

G er 12.

12*10=120/2=60

Vores resultat fra før 135,02+ trekantsareal 60 = 195,02.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2019 af janhaa

A(tot)=\sqrt{2304}+43\pi\,(cm^2) \approx 183,1\,(cm^2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lrclcrcr} \textup{trekantsareal}&T&=&\frac{1}{2}\cdot {\color{Red} h}\cdot g&=&\frac{1}{2}\cdot {\color{Red} 8}\cdot 12&=&48.00\\\\ \textup{areal af 2 halvcirkler:}&A&=&\frac{\pi}{4}\cdot d^2&=&\frac{\pi}{4}\cdot 10^2&=&78.54\\\\ \textup{areal af halvcirkel:}&A&=&\frac{1}{2}\cdot \frac{\pi}{4}\cdot 12^2&=&\frac{\pi}{8}\cdot 12^2&=&\underline{56.55}\\\\ \textup{areal af gr\o nt omr\aa de:}&&&&&&&183.09 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2019 af janhaa

Area of the triangle by Heron's formula


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2019 af oppenede

Dit H burde være længden af den stiplede højdelinje, som ikke er 10.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2019 af mathon

#0
      Har du lært om Herons formel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2019 af janhaa

h=\sqrt{10^2-6^2}\,cm=8\,cm


Svar #8
22. april 2019 af KageSpiseren

Dsv ik nej, men vil meget gerne :D


Svar #9
22. april 2019 af KageSpiseren

Altså den siger det her ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2019 af janhaa

183,09 or 183,1 is correct.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2019 af oppenede

Står der hvor mange cifre du skal svare med? Hvis ikke så prøv med punktum som decimalseparator.


Svar #12
22. april 2019 af KageSpiseren

Altså de andre kommaer virker. Så se det her


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2019 af oppenede

Problemet er at du ikke har gjort det med "som pi skal du benytte 3.14", når det gøres giver det 183.02


Svar #14
22. april 2019 af KageSpiseren

Se der. Der havde du ret!

Tak for det. Glad for I præsenterede Herons formel for mig også :D


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har skrevet: "36*3,14=113,04/2= 56,52 (fordi det en halvcirkel)". Dette erikke rigtigt. Du kommer godt nok frem til det rigtige, men ligningen "36*3,14=113,04/2" er forkert. Du bør skrive:

"36*3,14=113,04"  og "113,04/2= 56,52 (fordi det en halvcirkel)"

eller

"36*3,14/2=113,04/2= 56,52 (fordi det en halvcirkel)"


Skriv et svar til: Beregn areal af det grønne. Mit svar 195,02

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.