Fysik

Archimedens lov

22. april 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har lavet et forsøg hvor jeg skulle sænke et lod på et snor ned i et måleglas 1 cm ad gangen. Jeg har lavet en graf over resultater. Men jeg ved ikke hvordna man vil kunne se om det stemmer overens med loven, der burde gælde "genstanden bliver påvirket af en kraft der svarer til rumfanget"

Er det formlen F=p*V*g der gælder? Vil det sige at p er 0,0079 og g er 1,954?

Vedhæftet fil: opgave med opdrift.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2019 af mathon

                       \small F_{op}=V_{under}\cdot \varrho _{vand}\cdot g

                       \small F_{op}=\left ( \varrho _{vand}\cdot g \right )\cdot V_{under}

                       \small F_{op}=\left (\left (10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot\left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg} \right ) \right )\cdot V_{under}

                       \small F_{op}=\left ( 9820\; \tfrac{N}{m^3} \right )\cdot V_{under}

                       \small F_{op}=\left (0.009820\; \tfrac{N}{cm^3} \right )\cdot V_{under}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er svært at gennemskue dine tal, når du ikke har enhederne med.

Du skriver heller ikke, hvad x og y er.


Svar #3
22. april 2019 af Stjerneskud2016

tak.

Jeg forstår ikke hvor tallet 10^3 kommer fra? 

Vil det sige at p er 0,0098 og g er 0,00002?

mathon


Svar #4
22. april 2019 af Stjerneskud2016

Nå, er det fordi 1 liter = 1 dm^3?mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2019 af mathon

          \small 1\; \tfrac{g}{cm^3}=1\; \tfrac{kg}{dm^3}=10^3\tfrac{kg}{m^3}


Skriv et svar til: Archimedens lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.