Kemi

Hvordan beregner jeg indholdet i fgl. spørgsmål?

28. april 2019 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fgl. spørgsmål, hvor man skal beregne indholdet i de forskellige stoffer:

https://imgur.com/a/Vr47751

Hvordan kommer jeg frem til svaret her?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Nu skal jeg passe på at jeg ikke roder mig ud i en opgave jeg ikke har forstand på.

Spm. 1)

J = 10 mg / 500 mg

Der skal så afvejes

325 * J mg =

325 * 10/500 mg = 6,50 mg

Da det er for lille en mængde til at afveje præcist, afvejer man 10 gange så meget men bruger så kun 1/10 af opløsningen (2,5mL fra en 25 mL kolbe).

Spm. 2

Indholdet af ASA:

325 mg / 50 mL = 6,500 mg/mL 

Men hvad sker der så? Analysen er vel noget med at den fremstillede standardopløsning på en eller anden måde bliver sammenlignet med den opløsning med de 520 mg tabletpulver?


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg indholdet i fgl. spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.