Matematik

Bestem ved hjælp af differentialregning den afsætning, der giver det største dækningsbidrag

28. april 2019 af Rebzid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)
Jeg har problemer med opgave d). Jeg ved ikke om jeg har lavet en fejl i de tidligere opgaver, men her er hvad jeg er kommet frem til:

a) Jeg har tegnet XY-plottet

b) p(x)=a*x+b=-8.08x+477.69

c) R(x)=(-8.08x+477.69)*x

d) Jeg har bestemt at funktionen for dækningsbidraget er :DB(x)=((-8.08x+477.69)*x)-(0,4x^3-10x^2+300x)

Men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal fortsætte herfra.
Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2019 af peter lind

Du skal differentiere D(x) og derefter løse ligninge D'(x)=0. Det er en 2.grads ligning så der er to mulige løsninger


Svar #2
28. april 2019 af Rebzid (Slettet)

#1

Du skal differentiere D(x) og derefter løse ligninge D'(x)=0. Det er en 2.grads ligning så der er to mulige løsninger


Er mine andre udregninger korrekte?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. april 2019 af Mathias7878

Se evt tråden

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1893437

vedrørende de samme opgaver som dine :) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem ved hjælp af differentialregning den afsætning, der giver det største dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.