Matematik

Funktioner

28. april 2019 af Helen123 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave, og hvad den går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2019 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2019 af MatHFlærer

a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

b=\frac{y_1}{a^{x_1}}

Du har dine støttepunkter. Brug formlerne. 


Svar #3
28. april 2019 af Helen123

Det er nemlig uden hjælpemidler, men hvad med b)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2019 af MatHFlærer

a)

a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}=\sqrt[8-5]{\frac{56k}{7k}}=...=2

b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=...=\frac{7k}{32}

b)

f(x)=\left(\frac{7k}{32}\right)\cdot 2^x

Så skal du finde k. Dvs. løs følgende ligning

f(0)=14\iff \left(\frac{7k}{32}\right)\cdot 2^0=14\iff ... \iff k=64

Gennemfør selv mellemregningerne.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.