Matematik

hvor mange ebola ramte var der 200 døgn efter epedimiens start?

02. maj 2019 af anas0320 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa, nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave? gerne med mellemregninger så jeg forstår det, da jeg er helt lost

Vedhæftet fil: opgave 11.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2019 af AMelev


Anvisningerne givet i linket i #1 er OK, men til eksamen har I ikke tid til at lave denne type opgaver "i hånden", så benyt dit CAS- og grafværktøj til opgaverne med hjælpemidler, medmindre der er tale om helt simple beregninger.

Definer din funktion N(t):=.... eller f(x):=\frac{13080}{1+74.19\cdot 0.9775^x}.
Hvordan du sætter betingelsen 0 ≤ x ≤ 600 afhænger af, hvilket CAS-værktøj du bruger - det har du ikke oplyst.
Du må gerne omdøbe N til f og t til x, du skal bare huske at skrive det. Nogle grafværktøjer kræver, at den uafhængige variabel hedder x, og så er det nemmest at have omdøbt fra start, så man ikke glemmer det ved grafen. TI-Nspire kan ikke skelne mellem store og små bogstaver, så der vil N stå som n, hvilket er misvisende, når funktionen hedder N.

a) f(200) Lad CAS regne det.

b) Løs ligningen f(x) = 1200

c) Bestem f '(x) ("kode" afhænger af værktøj)
Beregn f '(200), som angiver væksthastigheden af Ebolaramte 200 døgn efter epidemiens start.

Husk at svare på alle spørgsmål i forhold til den konkrete sag - med enheder.

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Skriv et svar til: hvor mange ebola ramte var der 200 døgn efter epedimiens start?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.