Matematik

Binomialfordeling: vis at P(x=2)=24/81

04. maj 2019 af Påbarbund - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal vise at P(X=2)=24/81. Det er oplyst at X~b(4,1/3).

Hvordan viser man dette? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af peter lind

se din formelsamling nederst side 39 eller formel på https://da.wikipedia.org/wiki/Kombinatorik


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2019 af janhaa

P(X=2)=\binom{4}{2}(\frac{1}{3})^2*(\frac{2}{3})^2=\frac{8}{27}


Svar #3
04. maj 2019 af Påbarbund

Hej Janhaa, kan du uddybe hvad du gør? Jeg forstår ikke fremgangsmetoden. 


Svar #5
04. maj 2019 af Påbarbund

Mange tak for hjælpen, forstår det nu :D 


Skriv et svar til: Binomialfordeling: vis at P(x=2)=24/81

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.