Matematik

Ekspotentiel vækst

06. maj 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor er det nu at grafen aldrig krydser x-aksen? altså hvad er forklaring bag dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2019 af ringstedLC

Tjahh, når der er hverken er en graf eller en akse, kan de vel ikke krydse hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2019 af mathon

...at x-aksen er asymptote.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2019 af Anders521

Værdimængden for en eksponentiel funktion består udelukkende af alle positive reelle tal. Derfor vil grafen for sådan en funktion aldrig krydse x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2019 af oppenede

For a>0 gælder 
                         a^{b+c}=a^ba^c
                   og  a^0=1

Ved brug af disse samt et vilkårligt tal b har man
     1=a^0=a^{b+(-b)}=a^b\cdot a^{-b}
dvs. ab ≠ 0, da venstresiden ellers ville være 0 og ikke 1, så ab ≠ 0 for alle tal b, da b var vilkårlig.


Skriv et svar til: Ekspotentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.