Matematik

Vinkel mellem to linjer i planen

11. maj 2019 af livamarialassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg har brug for hjælp til denne opg. Kan ikke huske hvordan man finder vinkel mellem to linjer..? 

Vedhæfter et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2019 af oppenede

Parameterfremstillingen har (2, -3) som retningsvektor
Linjen har (-3, 2) som normalvektor, hvis tværvektor er (-2, -3), som derfor er retnignsvektor for linjen.

Vinklen mellem retningsvektorerne giver enten den stumpe eller spidse vinkel mellem linjerne.
Hvis du får er stump vinkel så sig 180º - vinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2019 af mathon

                    \small \small v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left |\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix} \right |}{\sqrt{13}\cdot \sqrt{13}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2019 af AMelev

Vinklen mellem to linjer er (som angivet i #1) vinklen mellem linjernes retningsvektorer, som igen er det samme som vinklen mellem deres normalvektorer. \angle (l,m)=\angle (\vec r_l,\vec r_m)=\angle (\vec n_l,\vec n_m)
Om du benytter retningsvektorerne eller normalvektorerne er hip som hap.

Vinkel mellem vektorer: Brug den officielle formelsamling, s. 11 (52).


Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.