Matematik
Opgave
18. maj 2019 af
Leganajnat
-
Niveau: C-niveau
En anden mulighed for at låne penge er hos folkia, hvor du kan optage et mikrolån(kviklån).
På Folkias hjemmeside https://folie.dk/omkostninger kan du finde følgende oplysninger ved et lån på 1.000 kr.
Omkostningerne for et mikrolån hos Folkia i 30 dage er :
Lånebeløb 1.000
Omkostninger 250kr
ÅOP 1,410%
Debitorrente 0% (fast)
Total 1250.
B)vis ved beregning, hvor ÅOP på 1,410% fremkommer ved et lån på 1.000 kr med en med en løbetid på 30 dage.
Mener jeg skal bruge formlen s = b×(1+r) for at beregne rentefoden pr dag.
1250 = 1000×(1+r)
1250/1000 = 1 + r
1,25 = 1 + r
1,25 - 1 = 1
0,25 = r
Og derefter omregne den daglige rentefod til årlig ved formlen (1 + R) = (1+r^n)
(1 + R) = (1+ 0,25)^30
1+ R = 807,79
R = 807,79 - 1
R = 806,79
Er ret sikker på at der er et eller andet helt galt.
Hvor ligger problemet? Er det forkerte formler eller sjusker jeg på lommeregneren?
På Folkias hjemmeside https://folie.dk/omkostninger kan du finde følgende oplysninger ved et lån på 1.000 kr.
Omkostningerne for et mikrolån hos Folkia i 30 dage er :
Lånebeløb 1.000
Omkostninger 250kr
ÅOP 1,410%
Debitorrente 0% (fast)
Total 1250.
B)vis ved beregning, hvor ÅOP på 1,410% fremkommer ved et lån på 1.000 kr med en med en løbetid på 30 dage.
Mener jeg skal bruge formlen s = b×(1+r) for at beregne rentefoden pr dag.
1250 = 1000×(1+r)
1250/1000 = 1 + r
1,25 = 1 + r
1,25 - 1 = 1
0,25 = r
Og derefter omregne den daglige rentefod til årlig ved formlen (1 + R) = (1+r^n)
(1 + R) = (1+ 0,25)^30
1+ R = 807,79
R = 807,79 - 1
R = 806,79
Er ret sikker på at der er et eller andet helt galt.
Hvor ligger problemet? Er det forkerte formler eller sjusker jeg på lommeregneren?
Svar #1
18. maj 2019 af peter lind
1+R = 1+rn = 1+0,25n stemmer ikke med du bruger nedenunder
Det er ikke de 30 dage du skal bruge; men at der er 12 måneder på et år altså
(1+R)-12=1+0,25
Svar #2
18. maj 2019 af Leganajnat
Skal lige se om jeg forstår helt korrekt. Jeg skal lige have det hele med, så jeg ikke misforstår noget. Altså
1+ R = 1 + r ^n
1 + R = 1 + 0,25^12
1 + R = 13,416
R = 13,416 - 1
R = 12,416
12,4 er altså den årlige rente?
1+ R = 1 + r ^n
1 + R = 1 + 0,25^12
1 + R = 13,416
R = 13,416 - 1
R = 12,416
12,4 er altså den årlige rente?
Skriv et svar til: Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.