Matematik

Er løsningen af andengradsligningen rigtigt?

19. maj 2019 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

Har løst en andengradsligning. Kan nogen af jer se om det er rigtigt på billedet som jeg har vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af oppenede

Der er samme fejl to gange hvor du skriver √16, selvom du har fundet  d=256.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Der skal et minus foran b i løsningsformlen:

x1 = ( -(-4) - √256 )/ (2*1) = (4 - 16)/2 = -6

x2 = ( -(-4) + √256 )/ (2*1) = (4 + 16)/2 = 10


Svar #3
19. maj 2019 af nutellaelsker

Har jeg så beregnet det hele forkert?

Svar #4
19. maj 2019 af nutellaelsker

Nårgh ok. Men hvad hvis der lad os sige stod 4 (istedet for -4) bliver det så til -4? Har helt glemt reglerne med + og -

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Når diskriminanten er positiv, så er der to løsninger givet ved

x = ( -b ± √d ) / (2a)

Bemærk at der er et minus foran b.

Her i opgaven er b = -4, så du indsætter -(-4) i formlen. Eller hvis du kan holde styr på det inde i dit hoved, så skifter du fortegn på b når du indsætter det.

Havde vi haft at b = 4, så skulle du indsætte -4 i formlen.


Skriv et svar til: Er løsningen af andengradsligningen rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.