Matematik

eksponentielle funktioner måger

20. maj 2019 af matematikhelpme (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg sidder midt i eksamenslæsning og er simpelthen gået i stå. Er der en venlig person som kan hjælpe mig med løsning og måske en lille beskrivelse af følgende opgave? 

Den lyder: 

Følgende eksponentielle funktion beskriver antallet af måger på en ø som en funktion af antal år efter 2018: 

F(x)=750*0,094^x 

a) Beregn antal af måger i 2025

b) beregn halveringskonstanten for f(x) og giv en fortolkning af denne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af peter lind

a) indsæt x=2025-2018 og beregn

b) Der burde være en formel for det i din fomelsamling. Den er T½ =ln(½)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{antal i 2025:}&f(7)&=&750\cdot 0.094^7\\\\ b)&\textup{halveringskonstant:}&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}\\\\ &&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(0.094)} \end{array}


Svar #3
20. maj 2019 af matematikhelpme (Slettet)

#2

                 \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{antal i 2025:}&f(7)&=&750\cdot 0.094^7\\\\ b)&\textup{halveringskonstant:}&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}\\\\ &&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(0.094)} \end{array}

Tak for svarene begge to!

Kan det passe, at a giver 0.000048636. I så fald hvad menes med dette? At der ikke er flere måger tilbage i 2025 eller hvordan skal jeg forstå den? Haha. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2019 af peter lind

Du skal fortolke det som en middelværdi.


Svar #5
20. maj 2019 af matematikhelpme (Slettet)

Hvad er så det præcise svar til antal måger i år 2025? og er det et tal jeg skal sætte ind et sted? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2019 af peter lind

Du skal bare angive tallet. Du kan godt tilføje at det en middelværdi. Hvis du havde fået 12,47måger er det jo et umuligt at der er det antal


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2019 af mathon

det må være
                     \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{antal i 2025:}&f(7)&=&750\cdot 0.94^7\\\\ b)&\textup{halveringskonstant:}&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}\\\\ &&X_{\frac{1}{2}}&=&\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(0.94)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2019 af mathon


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner måger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.