Matematik

potens funktioner

23. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan kan man grafisk vise hvordan en potens funktions kurves forløb afhænger af a-værdien?

Det er potens funktioner jeg har om, og jeg skal vise grafisk hvordan kurvens forløb afhænger af a-værdien. 

Håber nogen kan hjælpe, da jeg ikke forstår noget som helst!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2019 af AMelev

Se din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \textup{Indtegn grafer for}&0<a<1\\ \textup{og for}&a>1\\ \textup{og husk:}&b\cdot a^x=b\cdot e^{x\ln(a}) \end{array}


Svar #3
23. maj 2019 af Fatima2904

det forstod jeg ikke #mathon 


Svar #4
23. maj 2019 af Fatima2904

Er det sådan noget jeg skal have tegnet?

Vedhæftet fil:potensfunktion 1(1).png

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2019 af mathon

korrektion:

                  \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Indtegn grafer for}&a<0\\ &0<a<1\\\textup{og for}&a>1\\ \textup{og husk:}&b\cdot x^a=b\cdot e^{a\ln(x)}&\textup{hvorfor }x>0\\ \textup{hvilken}&\textup{indflydelse har }b\textup{?} \end{array}


Svar #6
23. maj 2019 af Fatima2904

kan du ikke uddybne mere jeg forsåtr det det ikke:( Hvad mener du med b...) Jeg har matematik på niveau c. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2019 af mathon

             \small b \textup{ i }f(x)=b\cdot x^a


Skriv et svar til: potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.